kosten verzekeringen

Kosten en verzekeringen

Wat kost een uitvaart?

Dit is volledig afhankelijk van wat jij wilt, geen uitvaart is hetzelfde. Begraven is duurder dan cremeren. Hoeveel kaarten wil je versturen en plaats je een advertentie? Ga je voor een afscheid in eigen tuin of op een kostbare locatie? Hou je het klein en intiem of groots met livemuziek? Dit kan met een kopje koffie en thee of een uitgebreide lunch. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wat niet per definitie duur hoeft te zijn. Maar de kosten lopen snel op. Ik denk graag mee in creatieve oplossingen binnen jullie budget.

Mandala Uitvaartbegeleiding is een kleinschalige, zelfstandige en onafhankelijke onderneming. De kosten voor de begeleiding van een uitvaart bestaan uit een begeleidingstarief plus alle overige kosten die voor de kostprijs worden doorberekend. Ik zit niet vast aan leveranciers van producten en diensten, hierdoor heb ik geen eigen belang en is jouw keuzevrijheid heel groot.

Het begeleidingstarief is voor de werkzaamheden van melding van overlijden tot en met een nagesprek en alles hier tussenin. Samen met de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld vervoer, kist, drukwerk, catering, graf of crematie, vormt dit de totale kosten. Zodra diverse keuzes zijn gemaakt, stel ik een transparante en eerlijke kostenbegroting op.

Een voorgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Welkom met en zonder verzekering

Of je nu wel of niet verzekerd bent, je bent altijd vrij in de keuze voor een uitvaartbegeleider. Je zit dus nooit vast aan de verzekeraar en je bent niet verplicht direct het nummer op de polis te bellen (waarna je een uitvaartbegeleider krijgt toegewezen, die vaak minder tijd beschikbaar heeft en je krijgt meestal met meerdere personen te maken).

Bij een kapitaalverzekering keert je verzekering het verzekerde bedrag uit. Bij een pakket- of natura-verzekering krijg je een deel van de waarde van het pakket uitgekeerd. In beide gevallen kan ik dit bijna altijd voor je innen en in mindering brengen op de factuur. Indien van toepassing, keer ik het restant bedrag aan je uit.

Een uitvaart door een zelfgekozen uitvaartbegeleider hoeft niet duurder te zijn dan het over te laten aan de organisatie van de verzekeraar. Ik kan vrijblijvend contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij en informeren naar de voorwaarden van je polis. Ook wanneer je alleen wilt weten hoe je bent verzekerd en of dit voldoende is, passend bij jouw wensen.

Er bestaan helaas veel misverstanden over diverse onderdelen van (uitvaart)verzekeringen, lees hierover meer in mijn blog ‘misverstanden over uitvaartverzekeringen‘.

Een oude polis kan in de loop van tijd kwijtraken of verloren gaan.
Bijvoorbeeld door fusies van verzekeringsmaatschappijen, verhuizingen of
omdat nabestaanden niet weten of hun overleden dierbare een
uitvaartverzekering had. Gelukkig is er een manier om oude polissen
terug te vinden. Wettelijk gezien hebben nabestaanden tot vijf jaar na
overlijden van de verzekerde recht op uitkering door een
uitvaartverzekeraar. Lees in mijn blog ‘oude (uitvaart)polissen vinden en verzilveren‘ hoe je de oude polissen terugvindt.