Bloemenband schenkt ogentroost

Kunstenares Jantine Kraaijeveld innoveert sinds april 2020 uitvaarten met een prachtig troostend product: de Bloemenband. Een op maat genaaide rouwband van textiel, die stijlvol kan worden aangebracht om een open of gesloten kist of mand.

Een liefdevolle laatste omhelzing

De Bloemenband kan worden gevuld met losse bloemen. In bijvoorbeeld de lievelingskleur van de overledene. Of met een ieders lievelingsbloem. Familie, vrienden en andere genodigden kan gevraagd worden een (onverpakte) bloem mee te nemen om in de Bloemenband te steken.

Samen creëer je zo een prachtig bloemenritueel en omhels je je dierbare met een laatste bloemengroet. Een troostend gebaar en ogentroost voor alle aanwezigen tijdens het afscheid.

De Bloemenband is gemaakt van natuurlijke materialen en mag, in overleg met begraafplaats of crematorium, mee naar de laatste rustplaats.

Op maat gemaakt

De Bloemenband is verkrijgbaar in een aantal kleuren en stoffen en wordt op verzoek ook op maat gemaakt in verschillende kleuren, modellen en stoffen.

Met de Bloemenband voor een urn zet je de laatste bloemenomhelzing thuis voort door hier de gedroogde bloemen opnieuw in te steken. Er zijn ook Bloemenbanden voor herdenkingen, as verstrooiingen, om boom, monument of lantaarnpaal.

Kopen of huren

Je kunt een Bloemenband aanschaffen en mee laten gaan naar de laatste rustplaats. Ook zijn er Bloemenbanden verkrijgbaar die vaker gebruikt kunnen worden. Zo kan het gebruik van de Bloemenband zelfs een familieritueel worden.

De herbruikbare Bloemenband voor kist of mand, in een neutrale naturel kleur, kun je ook bij mij huren.