Een online erfenis maar geen wachtwoorden en codes, wat nu?

Iedereen heeft digitale bezittingen. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. Maar wat als iemand plotseling overlijdt? Hoe kom je als nabestaande dan bij belangrijke bestanden met emotionele- of financiële waarde als je geen wachtwoord of code hebt? Digital Life Legacy kan helpen met het toegankelijk maken van deze dierbare data. Zij stellen gegevens veilig en geven rechtmatige erfgenamen op juridisch correcte wijze toegang wanneer wachtwoorden of toestelcodes onbekend zijn. Digital Life Legacy is hét kennis- en expertisecentrum in Nederland wat betreft Digitale Nalatenschap en levert de volgende diensten:

  • Toegankelijk maken van computers, laptops, tablets of telefoons waar nabestaanden de wachtwoorden en toegangscode niet van hebben. Ook wanneer het apparaat defect is na een ongeluk of ramp.
  • Het herstellen van defecte gegevensdragers zoals harde schijven, USB-sticks of geheugenkaartjes.
  • Verzorgen van presentaties en workshops over de digitale nalatenschap met tips over het zelf veiligstellen van dierbare data.
  • Onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van cryptovaluta van overledenen.
  • Gratis advies over de online erfenis via hun kennisbank digitale nalatenschap met tips over bijvoorbeeld het opzeggen van een Facebookaccount van een overledene.

Iedereen krijgt met digitale nalatenschap te maken. Toch heeft nog geen kwart van de Nederlanders zaken rondom de online erfenis geregeld. Ik heb een samenwerking met Digital Life Legacy om nabestaanden hierbij te ondersteunen.

www.digitallifelegacy.nl