Stel dat je morgen zou sterven…

Hoe kijk je dan terug op je leven? Wat wil je absoluut nog doen of zeggen voordat je sterft? Hoe zou je willen dat je uitvaart er uit ziet? Mag er gelachen worden bij het afscheid? Heb je hier al eens over nagedacht of dit zelfs besproken met naasten?

Wanneer je weet dat het afscheid nadert, maar ook wanneer afscheid nemen nog helemaal niet aan de orde is, kan het rust geven om er al eens over na te denken en je wensen op te schrijven.

Laatste wensenboekje

Omdat dit best lastig kan zijn, heb ik een laatste wensenboekje gemaakt. In dit boekje kun je je ideeën en wensen voor je eigen afscheid, in grote lijnen of meer gedetailleerd, opschrijven. Of geef aan wat jij belangrijk vindt en geef ruimte aan je nabestaanden voor de rest. Ook kun je dit boekje delen met je naasten om jouw afscheid – of dat van hun – bespreekbaar te maken.

Klik hier om een laatste wensenboekje aan te vragen. Vul het contactformulier in en vermeld je adres bij ‘bericht’. Zodra ik de boekjes binnen heb van de drukker, stuur ik je er een toe.

Voorgesprek

Als je het fijn vindt, vullen we het samen in, of we werken verder uit wat jij al hebt voorbereid. Dit doen we in een persoonlijk gesprek bij jou thuis of een andere plek die jouw voorkeur heeft. Ik denk graag met je mee, want er is zoveel meer mogelijk dan in het boekje staat. De mogelijkheden veranderen continue. En er moet maar weinig en heel veel mag! Ik maak desgewenst een aanvullend verslag en kostenindicatie. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Neem gerust contact met mij op voor een kennismaking, kostenindicatie, vragen, informatie of inspiratie over afscheid en overlijden.

Een aandachtsvol ingekleurd afscheid

Wanneer iemand overlijdt, staat alles even stil. Tegelijkertijd moeten er in korte tijd veel keuzes gemaakt worden en van alles geregeld worden. Wanneer vooraf wensen duidelijk zijn, ontstaat er tijd en rust om afscheid te nemen als het zo ver is. Bovendien heb je zo de mogelijkheid om een persoonlijk afscheid vorm te geven zoals jij dat graag wenst.