Rouwverwerking met aromatherapie, hoe werkt dat?

Het verwerken van verlies is een rauw en hobbelig proces dat je met golvende bewegingen tussen slecht, iets beter en beter heen slingert en niet per se in die volgorde. Vaak kan de omgeving niet begrijpen in welk proces jij zit en kan deze tijd eenzaam aanvoelen. In zo’n periode begint vaak een zoektocht naar verlichting van het verdriet en de pijn. Bijvoorbeeld door te praten met een rouwbegeleider of een psycholoog, door het gebruik van homeopathie of door te gaan wandelen of sporten. Het inzetten van geur is een mogelijkheid die misschien minder voor de hand ligt. Toch kan het de gemoedstoestand positief beïnvloeden. En juist dit kun je in tijden van rouw en verdriet zo goed gebruiken.

Maar hoe werkt dit dan?

De basis ligt in een eeuwenoude theorie; dat alles energie is, met andere woorden, een frequentie. En juist die frequentie daar draait de kracht van geur om. Alles in het universum bestaat uit moleculen, protonen en elektronen. Deze minuscule deeltjes trillen op een bepaalde snelheid. Hoe lager de trilling, hoe zwaarder het voelt of hoe vaster de stof. Hoe hoger de trilling, hoe hoger de energie en hoe lichter het voelt.

Ook wij mensen trillen op een bepaalde frequentie. En zo ook onze emoties en gedachten. Negatieve emoties zoals frustratie, verdriet en boosheid hebben een lage frequentie. Positieve emoties zoals liefde, vreugde en dankbaarheid hebben een hoge frequentie.

Elke geur heeft zijn eigen frequentie. Die frequentie beïnvloedt, zonder dat je het doorhebt, je gemoedstoestand. Door verschillende enkelvoudige geuren te combineren in een geurfrequentie kun je ervoor zorgen dat de frequenties om je heen hoog worden waardoor het net even fijner voelt.

Sowelu Healing: helende producten ter ondersteuning bij rouw en verdriet

Naast een heerlijke geur geeft aromatherapie ook een ambiance die aanvoelt als een warme omhelzing. Hiermee kun je het limbisch systeem van de hersenen, een gebied dat de emotionele reacties zoals herinneringen en gemoedstoestand regelt via geurreceptoren, positief beïnvloeden. En dit maakt de geurfrequenties Guidance en Courage van Sowelu Healing zo bijzonder. Ze zijn afgestemd op specifieke onderdelen van rouw en verdriet.

Geurfrequentie Guidance

Een deken van liefde en warmte, zo is deze geur het beste te omschrijven. Een combinatie van aardse geuren zoals rozenhout met frisse geuren zoals bergamot en lavendel. Deze samenstelling is gericht op het hartchakra en zorgt dat deze verlicht en verwarmd wordt wanneer deze in donker en kou gehuld is.

Geurfrequentie Courage

Als een positief energetisch veld, zo geeft deze geur, ook geschikt voor kinderen vanaf zes maanden, bescherming tegen emoties van anderen. Een combinatie van zachte geuren zoals lavendel met frisse geuren zoals sinaasappel en citroen. Deze samenstelling is gericht op het wortelchakra en zorgt voor geborgenheid wanneer de wereld even niet meer veilig aanvoelt.

Beide geurfrequenties zijn beschikbaar in de vorm van een etherische olie (te vernevelen in een diffuser), een roll-on olie (aan te brengen op de huid) en als aura-spray (te vernevelen vanuit het flesje).

Naast de twee samengestelde geurfrequenties Guidance en Courage, biedt Sowelu Healing ook een essentiële starterkit met zes enkelvoudige oliën aan, die naar eigen inzicht te mengen zijn en zo voor verschillende gemoedstoestanden ondersteuning kunnen geven.

Uitvaartritueel

Ook bij een (thuis)opbaring of afscheidsplechtigheid kan de werking van aromatherapie ondersteunen in de gemoedstoestand. Door het gebruik van een diffuser in combinatie met een etherische olie, creëer je naast schoonheid en eigenheid, ook een ondersteunende ambiance. Verder is het inzetten van essentiële olie een fijne tegenhanger als het gaat om praktische ondersteuning zoals het maskeren van vervelende geurtjes en het weghouden van insecten.